Belföld

Forgalomelterelés a 10-es úton

elterelés a 10-es főúton (10-es főút, vasútfejlesztés, vasútvonal fejlesztés, aluljáró, )
elterelés a 10-es főúton (10-es főút, vasútfejlesztés, vasútvonal fejlesztés, aluljáró, )

Hétfő este 10 órától változott a forgalomelterelés Pilisvörösváron, a leendő aluljáró építése miatt.

Az elterelés útvonalát azért szükséges megváltoztatni, hogy az aluljárót is kivitelező cég el tudja bontani az út alatt húzódó töltést, és ki tudja építeni az erre a szakaszra tervezett vasúti pályát. Bár a forgalmirend-változás várhatóan 2014 májusáig, az új aluljáró üzembe helyezésig lesz érvényben, az Esztergom felől közlekedő vonatok a mostani tervek szerint december 15-től már a vörösvári állomásig közlekednek.

A terelőúton 30 kilométer/órás sebességgel lehet közlekedni.

A Budapest-Esztergom vasútvonal korszerűsítése miatt augusztus 7-étől már mellékútra irányítják a forgalmat ezen a szakaszon.

A főváros feletti Északi vasúti összekötő híd és Pilisvörösvár közötti szakasz munkálatai miatt a 10-es főút forgalmát a Piliscsabai utcára terelték a pilisvörösvári vasúti kereszteződésnél – most ezen az útvonalon változtatnak. A terelésre azért van szükség, mert a vasúti beruházás keretében a 10-es főút és a vasút keresztezésében egy közúti aluljáró épül, megkönnyítve a jövőben a közlekedést.

Uniós beruházás

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában zajló kivitelezés az Új Széchenyi Terv keretében, uniós források felhasználásával valósul meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik