Belföld

Botka: A baloldali kormányé a jövő

Romantikus ábránd a baloldal összefogása.


fotó: MTI

Interjút közöl Botka Lászlóval a Népszava hétfői száma. Ebben a szegedi polgármester és országgyűlési képviselő elmondja, hogy a szocialista párt és az Együtt-PM szövetségének a bizonytalanokat kellene megnyerniük, de Gyurcsány Ferenc október 23-i beszéde nem segíti ezt.

A politikus mocskos kampányt vetít előre, mely sok nem Fidesz-szavazót távol tarthat majd az urnáktól. Szerinte a kormánypárt kampánytechnikája kifejezetten erre irányul. Botka László szerint a megváltozott választási törvény a sok és elaprózott ellenzéknek kedvez, de az idnudlók felelőssége, hogy hatalmon tartják-e Orbán Viktort.

“Az MSZP választási programja, amelyben munkát és kenyeret ígérünk, karakteres program, amelyből kiderül, hogy az elmúlt három és fél év legigazságtalanabb döntéseit akarjuk megváltoztatni: igazságos adórendszert kínálunk, ami igen, adóemelés az átlag feletti jövedelműeknek, de a többségnek adócsökkentés. Igazságosabb oktatási rendszert akarunk, a választási programunk egyébként az oktatással is kezdődik, mert ez a legfontosabb. A társadalom teljesítményét az oktatás határozza meg és a szülőknek tudniuk kell, hogy nem az anyagi helyzetüktől függ, tanulhat-e a gyerek. A programunk karakteresen baloldali, de nem populizmusba hajló. Ebben nem akarunk versenyezni a Fidesszel, persze nem is tudnánk” – mondta a Népszava kérdésére Botka László.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik