Belföld

Így úszhatja meg a fizetőparkolást

csomagtarto(210x140)(1).jpg (csomagtartó)
csomagtarto(210x140)(1).jpg (csomagtartó)

Ha nem fél, hogy kirabolják a kocsit, akkor a díjfizetést is megúszhatja!

Különös módon trükköznek a parkoló autósok, egy jogszabályban talált kiskaput kihasználva ingyen állhatnak a kocsik a fizetőövezetekben is, mindössze annyit kell tenni a sofőrnek, hogy felnyitja az autó csomagtartóját – írta a Blikk.

A lap szombati számában egy parkolóőr megerősítette, hogy ilyen módon a parkolás folyamatos rakodásnak minősül, és egyre több autós alkalmazza ezt.

A Blikk riporterei ki is próbálták ezt, a körút közelében egy forgalmas helyen. A teszt két óráig tartott, nem kaptak büntetést, bár több parkolóőr is elment a kocsi mellett.

Az Emberibb Parkolásért Egyesület főtitkára, Murányi József elmondta, a jogszabály szerint a rakodás nem minősül várakozásnak, így parkolási díjat sem kell fizetni érte. A rakodás addig nem minősül várakozásnak, amíg az folyamatosan tart. A rakodás időtartamáról nem rendelkezik a fővárosi közgyűlés önkormányzati rendelete.

Hozzátette: ha megbüntetik a felnyitott csomagtartóval parkoló autókat és az ügy bíróságra kerül, a parkolási társaság nem tudja bebizonyítani, hogy az adott gépjárművel blicceltek, s nem pedig pakolt a tulajdonos.

Az üggyel kapcsolatban megkérdezték a Budapesti Közlekedési Központot is, van-e valamilyen eszköze a hatóságoknak, hogy fellépjenek a trükköző autósokkal szemben, de eddig nem kaptak választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik