Belföld

A váci 103 év

A város legidősebb lakója Bányász Károlyné, Margit néni köszöni, jól érzi magát.

A település idén kapott Idősbarát Önkormányzat Díjat, amit hosszú évek munkájáért lehet csak átvenni, úgyhogy Margit néni és családja sem lepődött meg nagyon, amikor Fördős Attila polgármester egy nagy virágcsokorral jelent meg náluk több munkatársa kíséretében. Nem először köszöntötték már az idős hölgyet így októberben, az Idősek Világnapja közelében.

Fotó: vac.hu

A Dunakanyar szíveként is emlegetett város rendszeresen felméri a hatvan év feletti korosztály igényeit, jól működik az idősek klubja és a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, a személyes gondoskodás a rászoruló idős emberekről, gyakran szerveznek többgenerációs programokat. Ezért kapták az elismerő címet. Ebből Margit néni azonban a gondoskodást érzi csupán, hiszen családja körében él és mozgékonyan fogadja a látogatókat – most például a hivatalos köszöntőket.

Margit néninek két lánya, négy unokája, kilenc dédunokája és két ükunokája van. Az 1983-ban elhunyt férje kezdetben a szomszédja volt, majd idővel élete párjává vált. Bányász Károlyné ma is kitűnő egészségnek örvend, a hosszú élet titkának pedig a munkát és a boldogságot tartja – százévesen legalábbis így nyilatkozott a vaconline.hu munkatársának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik