Belföld

10 éves a Szegedi Ősz Idősotthon

Minél kevesebb a bútor, annál nagyobb a tér - kezdte mondandóját Sanyi bácsi a Szegedi Ősz Idősotthon első lakója. Ő a földszinti szobájában fogadta a vendégeket, akik azért érkeztek, hogy az intézmény fennállásának tizedik évfordulóját ünnepeljék.

Dr. Bálint András az intézmény vezetője elmondta: a Szegedi Ősz Idősotthon 75 lakónak kínál tartós és átmeneti idősotthoni ellátást. Szeged első, magánkezdeményezésként létrehozott idősek otthona elsősorban a város igényeinek kielégítésére koncentrál. Ezt jelzi, hogy lakóinak 97% -a szegedi lakos. A magánintézményekkel szembeni fenntartások ellenére tevékenységének kezdete óta sikerült egy olyan bizalmi hátteret kialakítani, melynek köszönhető lakóink elégedettsége, valamint a jelenleg várakozók száma. 

Az épület korszerű építésü, napcellás áramellátású. Az öt szinten 30 önálló lakrész, valamint tizenöt található. Az épületben személyfelvonó, illetve 100 adagos főzőkonyha működik.

A felszereltséghez tartozik a központi nővérhívó berendezés, tűzjelző berendezés és tüzivíz hálózat, biztonságtechnikai- és telefonközpont, automatikus beléptető rendszer, belső televízió-hálózat.

A lakrészekben hotelkártya vezérelt biztonsági elektromos hálózat, televízió és telefonkapcsolat, akadálymentesen kialakított fürdőszoba áll rendelkezésre. Az épület bővítése is most zajlik, a szomszéd telken hasonló méretű otthon kialakítása kezdődött meg. 

A születésnap nem múlhatott el torta nélkül és ebből az alkalomból köszöntötték azokat is akik 10 esztendeje lakói a háznak. Az eseményen jelen volt Szabó Sándor városházi kabinetfőnök, Kalmár Ferenc a terület önkormányzati képviselője, valamint Novkov Veszelinka a Szociális iroda vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik