Belföld

Hummeres gázolás: rendőrök a bíróságon

Gázspray, kések, lövések. Kulcskérdések, melyekkel vagy enyhíthető, vagy súlyosbítható a vádlott megítélése. A rendőrök vallomásai a kések esetében kevésbé voltak meggyőzőek, azt, hogy a vádlott arcába fújták volna a gázsprayt, többen tagadták.

Perben nem, de haragban

Haragja nem befolyásolhatja a bíróság előtt tett tanúvallomását – figyelmeztette a bíró azt a tanúként megidézett, az eset óta leszerelt rendőrt, aki közvetlen tusában küzdött a vádlottal az egy évvel ezelőtti tragédia idején. Akkor már tudható volt, hogy Kenéz Imre meghalt. S. G. azért küzdött, hogy megbilincselje az osztrák férfit. A tanú állította, hogy a vádlott eközben késsel kaszabolt felé. A késeket mindenki látta, de már csak a földön heverve.

Egy rendőr a traffipaxnál, kettő a transzporterben, ketten motoron

A traffipaxos autóban ülő rendőr indította el a lavinát, ő értesítette a társait, hogy gyorshajtás történt. A már ismert események apátfalván értek véget, ahova elérkezve maga a traffipaxban ülő fiatalember is lövéseket adott le, három golyóra emlékszik, a másik kettőről már nem tudott számot adni. Az akcióban résztvevő rendőröket megviselték az események, ma már többen nem emlékeznek teljes részletességgel az eseményekre, korábbi vallomásaikból egészítették ki azokat.

A helyszínelőket is meghallgatták, és a civilek meghallgatásával folytatódik a tárgyalás a jövő héten.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik