Belföld

Bajai videóügy: Gyurcsányt faggatnák

kocsis-mate(960x640)(1).jpg (kocsis máté)
kocsis-mate(960x640)(1).jpg (kocsis máté)

Válaszokat vár a Fidesz a Demokratikus Koalíciót (DK) vezető Gyurcsány Ferenctől a bajai választási videó ügyében, miután abba belekeveredett a párt egyik, azóta kizárt tagja is - közölte Kocsis Máté.

A Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a felvétellel kapcsolatban kérdésre úgy fogalmazott: “méltatlanul felejtettük el (…), hogy maga a készítő – és ez ténykérdés – Gyurcsány Ferenc pártjának a tagja”, akit erre válaszul kizártak a DK-ból.

A kormánypárti politikus zavarosnak tartja, hogy a DK-nak milyen szerepe lehetett a videóhamisítási ügyben. Kérdés, Gyurcsány Ferenc miből gondolta, hogy “egy egyszerű tagkizárással” el tudja rendezni e súlyos politikai botrányt – mondta.

Kocsis Máté szerint a volt miniszterelnöknek válaszolnia kell arra, hogy van-e bármi köze a videóhamisítási botrányhoz, tudott-e a párttag akciójáról, és ha igen, jóváhagyta-e azt. A Fidesz arra is kíváncsi, Gyurcsány Ferenc egyetért-e azzal az eljárással, hogy a politikai ellenfeleket így kell lejáratni – tette hozzá.

Fotó: MTI/Vajda János

“Gyurcsány Ferenc sem tiszta ebben a kérdésben, ez meggyőződésünk. Bízunk benne, hogy a nyomozás Gyurcsány Ferenc szerepére is ki fog térni” – zárta szavait a kommunikációs igazgató.

A hvg.hu-ra pénteken került fel egy videó a bajai időközi választással összefüggésben, amiről a rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy hamisítvány, az azon szereplők megrendezett helyzetet játszottak el a megismételt önkormányzatiképviselő-választás után. A videón egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választásra. A méltatlankodó férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője küldte.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn közölte, hogy a felvételt egy a készítésekor is jelen lévő ember átadta egy ismerősének, aki egy további közreműködővel közösen elvitte a szocialista párt székházába, ahol két embernek adták át.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője ugyancsak hétfőn közölte azt, hogy Gyurcsány Ferenc pártelnök utasítására távoznia kellett a Demokratikus Koalícióból annak a párttagnak, akinek – információk szerint – szerepe lehetett a bajai időközi választással kapcsolatos videó elkészítésében.

Az MSZP elnöke kedden megismételte, hogy sem a szocialista pártnak, sem egyetlen politikusának nincs köze a bajai választással kapcsolatos videó elkészültéhez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik