Belföld

250 adag ingyen ebéd Szegeden

Ingyenes ebédosztást tart október 27-én vasárnap az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Alapítvány Szegeden, a Kapocs Ételbárban – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Rovó Richárd, az alapítvány alapítója.

Rovó Richárd elmondta, hogy az alapítvány az összefogás fontosságára hívná fel a figyelmet a megmozdulással. Továbbá arra, hogy hazánkban ma minden tízedik gyermek éhezik, Szegeden pedig a családok jelentős hányada él a létminimum alatt. Az ételosztás célja, hogy azok a családok is megfelelő minőségű és mennyiségű vasárnapi ebédet ehessenek, akik egyébként ezt nem tehetnék meg. Őket rántott csirkemell és köretként rizs várja majd a támogató FNX Diszkont Kft., valamint az Ínyenc Gasztro Kft. segítségével.

A szervezet alapítója bejelentette azt is, hogy hamarosan megnyitják az Esély Pont Segítő pontot is, amely már teljesen a nyitás előtti stádiumban van. Egy alapos takarítás és a ruhák helyére pakolása van csak hátra a jövő hétfőre tervezett nyitásig. Hozzátette: a Ferroép Zrt. és az Ázsiai Csillag Kínai Áruház segítségével megnyíló létesítmény mindenki számára nyitott lesz. A tervek szerint a Segítőponton egy használt, de még jó minőségű ruháért, vagy használati tárgyért olyan tárgyat vagy ruhát választhatnak majd a rászorulók, amire épp szükségük van. A cserehálózat fenntartásához adományokat is várnak.

Október 28-án indul az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Alapítvány első életviteli foglalkozása is. Ezek az előadások hátrányos helyzetű családoknak nyújtanak segítséget. Munkaügyi kapcsolatok, közreműködő szervezetek bemutatása, adósságrendezés és még számtalan témakörben. Az előadások a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával jöttek létre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik