Belföld

Megújul a Szárazréti templom

plébánia (plébánia, )
plébánia (plébánia, )

Több közösségi program is megvalósul.

2014 júniusára megújul a Szárazréti templom és hittan-terem

Nyilvánosan írták alá ma délelőtt azt a szerződést, amelynek köszönhetően még idén megkezdődik a Szárazréti templom és hittan-termének felújítása. Fűtéskorszerűsítésre és hőszigetelésre kerül sor, melyet egy fehérvári cég végez majd el 2014 júniusáig.  A kivitelezésre vonatkozó megállapodást a Szárazréti Plébánia nevében Milcsinszky Alajos plébános írta alá, aki örömmel készült a mai napra, hiszen ez nagyon fontos esemény a Szárazréti közösség életében. A korszerűsítést követően arra számítanak, hogy jelentősen csökkenek majd a fenntartási költségek is – hangsúlyozta a plébános.

A beruházás összértéke 14,5 millió forint

„Eljutottunk oda a szociális város-rehabilitációs program keretében Szárazréten, hogy a projekthez kapcsolódó úgynevezett „soft-elemek” indulását követően megkezdődhet a gyakorlati munka is, azaz a projektben szereplő épület-felújítások sora. Elsőként a Szárazréti templom épületében indul el ez a munka, amelynek nagyon örülök, hiszen a városrész egyik vallási központja kap lehetőséget fejlesztésre. 14,5 millió forint jelentős összeg, szép szerepvállalás ez az egyházi ingatlanon a város részéről.” – emelte ki Szigli István, Szárazrét önkormányzati képviselője.

Mint a szerződés-aláíráson elhangzott: a munkálatokat igyekeznek majd úgy megoldani, hogy néhány nap kivételével ne zavarja a templom működését. A másik fontos információ, hogy a kivitelezés még idén elkezdődik és csak néhány munkarész húzódik át jövő tavaszra.

„Elsőként egy „gáztervet” készítünk, ezt követi a konvektorok cseréje és egy központi gázkazán beépítése, valamint az ahhoz csatlakozó radiátorok felszerelése – ezeket idén tervezzük elvégezni, valamint az új nyílászárók legyártása, vagy akár cseréje is esetleg megtörténhet még ebben az évben. A kültéri munkálatok tolódnak át jövő tavaszra, azaz a tetőjavítás és -szigetelés, valamint a homlokzat szigetelése.” – mondta el Sipos Péter, a kivitelező Fehér Ablak Kft. ügyvezető igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik