Belföld

Közlekedési kisokos az ünnepre

Útlezárások, forgalomelterelések és vasúti menetrend a térségben.

Útlezárások október 23-án

Az október 23-i ünnepi megemlékezések zavartalan lebonyolítása érdekében az alábbi helyszíneken lesznek útlezárások október 23-án:

Dorogon 9 órától 10 óráig lezárják a Bécsi utat a személygépjárművek előtt. Az autósokat mellékutakra tereli a rendőrség, az autóbuszok viszont zavartalanul használhatják a 10. számú főút lezárt szakaszát.

Oroszlányban a Bányász körút és Asztalos János út kereszteződéseét zárják le 17 óra és 17 óra 45 perc között.

Vácon az alábbi forgalomkorlátozások várhatóak:

  • Vác, Köztársaság út Kőkapu utca- Barabás Miklós utca közötti szakaszán 2013. október 23-án 14 órától 16 óráig teljes útlezárás lesz érvényben. A forgalmat a 2. számú főútra terelik a rendőrök.
  • Vác, Köztársaság út Dózsa György út- Papp Béla út közötti szakaszán 2013. október 23-án 14 órától 16 óráig teljes útlezárás lesz érvényben. A forgalmat a 2. számú főútra terelik a rendőrök.
  • Vác, Tímár utcába 2013. október 23-án 16 órától 17 óráig tilos behajtani. A zárás ideje alatt a forgalmat a Budapesti főútra és a József Attila sétányra terelik a rendőrök.
  • Vác, Szent Miklós térre 2013. október 23-án 16 óra 45 perctől 17 óra 25 percig tilos behajtani. A zárás ideje alatt kerülni a Budapesti főút és a Hattyú utca irányába lehet.
  • Vác, Konstantin térre 2013. október 23-án 18 óra 45 perctől 20 óráig tilos behajtani. A zárás ideje alatt kerülni a Budapesti főút és a József Attila sétány irányába lehet.

Változó vasúti menetrend

A nemzeti ünnepre való tekintettel – az utasforgalmi igények megfelelő kiszolgálása érdekében – változik a vonatok közlekedési rendje.

  • október 22. (kedd) – munkanapi menetrend,
  • október 23. (szerda) – ünnepnapi menetrend lesz érvényben.
  • Október 24-étől a megszokott menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Az előre meghirdetett vágányzári menetrendeket is érinti a változás, ezekben az esetekben is a fent említett napok alapján fog változni a vasúti közlekedés.

Az október 23-i ünnep, és az októberre időzített osztálykirándulások miatt a megszokotthoz képest több iskolás csoport szokott utazni ebben az időszakban, így a vasúttársaság javasolja az utasoknak, hogy a menetjegyüket váltsák meg elővételben, illetve vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás, továbbá az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét.

A módosított közlekedési rendről a www.mav-start.hu honlapon található menetrendi keresőben is elérhetőek az információk, valamint a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon, a 06 (40) 49-49-49-es telefonszámon is kérhető tájékoztatás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik