Belföld

Feljelenti az MSZP Kocsis Mátét

kocsis-mate(960x640).jpg (kocsis máté)
kocsis-mate(960x640).jpg (kocsis máté)

Mesterházy Attila az MSZP elnöke és Szanyi Tibor az ellenzéki párt országgyűlési képviselője még szerdán rágalmazás miatt feljelentik Kocsis Mátét a Fidesz kommunikációs igazgatóját a Tavares-levél kapcsán az MSZP-re tett kijelentései miatt.

Úgy fogalmazott: az MSZP nem kíván lealacsonyodni egy „ex-MIÉP-es hazugsággép erkölcsi szintjére”. Hozzátette: kikérik maguknak, hogy Kocsis Máté bármit az MSZP tollába akarjon mondani, ahogyan az MSZP sem mond semmit tollba Rui Tavaresnek. Megerősítette: az európai rendőrakadémia Magyarországra telepítését az MSZP kifejezetten szorgalmazza, üdvözli és előmozdítja, ahogyan ezt a szocialista európai parlamenti képviselők a Győri Enikő külügyi államtitkárral folytatott levelezésükben is megerősítették.

Az ügy előzménye, hogy Kocsis Máté kedden napirend előtti felszólalásában az Országgyűlésben azt mondta: a korábban Magyarországot elítélő jelentést készítő Rui Tavares, portugál zöldpárti európai parlamenti (EP) képviselő újabb lejáratásra készül, ugyanis levelet írt az EP illetékes bizottságának, hogy megakadályozza, hogy Magyarországra kerüljön az EU-országok rendőrtovábbképzését szervező ügynökség.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján pedig úgy fogalmazott: álláspontjuk szerint „alapos a gyanú”, hogy az újabb Magyarország lejáratását célzó Tavares-levél mögött is a magyar baloldal áll, hogy ezzel is a magyar kormány sikertelenségét tudják majd hangoztatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik