Belföld

A Fidesz nem tűri Novák zsidózását

A Fidesz elfogadhatatlannak és felháborítónak tartja, hogy nyílt antiszemita kijelentések hangozzanak el a parlamentben vagy annak valamely bizottsági ülésén – közölte L. Simon László, a kulturális bizottság fideszes elnöke, aki Novák Előd jobbikos képviselő szavaira reagált.

A Jobbik képviselője “holokausztiparnak és a közpénzek elherdálásának” nevezte a kormány szeptemberben bejelentett döntését a Józsefvárosi pályaudvar holokauszt-emlékhellyé alakításáról és a 2014-es megemlékezéseket szolgáló civil alap létrehozásáról, derül ki L. Simon László, a Kulturális és sajtóbizottság elnökének közleményéből.

L. Simon László felidézte: a kormányzat pályázati úton 1,5 milliárd forintot szándékozik fordítani helyi megemlékezésekre a tragikus események 70. évfordulóján, a beérkező pályázatokat a kulturális és sajtóbizottság rangsorolja.


Fotó: Neményi Márton

“Az ez ellen felszólaló, és egyúttal a holokausztnak áldozatul esett honfitársaink emlékét megsértő képviselő szélsőséges megnyilvánulásait határozottan visszautasítjuk” – írta a képviselő, Szerinte a magyarság olyan tragédiái, mint a trianoni döntés és a holokauszt, nem állíthatók szembe egymással, nem játszhatók ki egymás ellen.

Az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottságának hétfői ülésén több alkalommal is vita alakult ki L. Simon László elnök és Novák Előd között. Mivel a bizottság vezetője kifogásolta, hogy a jobbikos politikus rendszeresen bekiabál és bírálja az ülésvezetést, az első napirendi pont tárgyalása alatt megvonta tőle a szót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik