Belföld

Szájer az EU-ban is megvédi a rezsicsökkentést

Szajer-Jozsef(210x140)(1).jpg (szájer józsef, )
Szajer-Jozsef(210x140)(1).jpg (szájer józsef, )

Szájer József szerint a Fidesz-kormány célja, hogy a rezsi Magyarországon ne legyen magasabb, mint az Európai Unió országaiban, amely cél eléréséhez akár az EU-val is vállalják a konfliktusokat.

A kormány vizsgálja, hogy a közműszolgáltatásokkal kapcsolatos szabályok, például az árszabályozás bekerüljön-e a sarkalatos törvények közé, hogy “bombabiztos” garanciákat nyújtsanak a magyar állampolgároknak – mondta az Európai Parlament fideszes képviselője budapesti sajtótájékoztatóján.

A nap folyamán kezdték meg azt a munkát, amelynek során arról kell állást foglalniuk, hogy szükség van-e alkotmánymódosításra az ügyben. Az a feladat, hogy megvitassák, szükség van-e, és ha igen, milyen mértékben és mely pontokon alkotmányos szabályokra a rezsicsökkentés hosszú távú garantálása érdekében – ismertette.

Szájer József egy másik lehetséges iránynak tartotta, hogy alkotmányba iktatnák a monopolhelyzetek speciális kezelését.

Az Európai Bizottságtól érkezett, a rezsicsökkentést érintő levélről a képviselő elmondta, világos, egzakt szempontjai ebben a kérdésben nincsenek az uniónak, mert ott is vita folyik arról, hogy a közszolgáltatásokra milyen típusú szabályok vonatkoznak.

Ha Magyarország alkotmányosan megerősíti a szabályokat, adott esetben az uniós vitában is segítheti az országot – vélekedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik