Belföld

Bayer a válogatottnak: „Takarodjatok!”

„Mi, magyarok, egészen páratlan teljesítményt nyújtunk a sport terén. Az olimpiai örökranglistán a fantasztikus kilencedik hely a miénk, ami összevetve lélekszámunkkal és anyagi lehetőségeinkkel, szinte felfoghatatlan” – kezdi írását a Magyar Hírlap publicistája.

A Békemenet szervezőjeként is ismert egykori Fidesz-alapító a magyar labdarúgó-válogatott 8-1-es veresége után nyílt levelet írt a válogatottnak. Tegeződve, keresetlen szavakkal. Szerinte “ott van elrontva minden, hogy ti királyi módon megéltek ebből a teljesítményből. Ennek kell véget vetni, de azonnal. Tetszik vagy sem: ennek így nincs többé semmi értelme. Eddig sem volt – de áltattuk magunkat. Mindig kitaláltunk valami oktalan reménységet, aztán elkezdtünk hinni benne. Aztán ti sorra leköptétek a reményeinket”.

A publicista külön kiemeli, nem az a baj, hogy kikapott a válogatott, hanem az ahogy. „Bukarestben is, Hollandiában is. Erre nincs mentség, és nincsen magyarázat. Nincsen többé semmiféle magyarázat és mentegetőzés. Takarodjatok. Takarodjatok, mert ti vagytok a szégyen maga. S ez önmagában még senkit sem érdekelne. De ti akárhová mentek, mindenhol szégyent hoztok a hazátokra, és megaláztok mindannyiunkat”.

Bayer Zsolt a meccset nézve, nem tudta eldönteni: „tizenegy becstelen disznó van a pályán, vagy tizenegy képességtelen, mozgássérült szerencsétlen. S mindjárt megkövetem a mozgássérülteket, akik méltósággal és becsülettel viselik a rájuk mért sorsot, és helytállnak a saját helyükön. Ti nem álltok helyt soha, sehol. És ebből vagytok milliomosok. Takarodjatok”.


Fotó: MTI / Illyés Tibor

Bayer csak azért nem mondja a válogatott tagjainak, hogy szégyelljék magukat, mert ugyan “ti vagytok a szégyen maga, de a szégyenkezéshez önbecsülés kell, becsület kell, méltóság kell. Úgyhogy ne szégyelljétek magatokat. Csak takarodjatok. Adjátok le a szerelést, vegyétek le örökre a címeres mezt, mert csak beszennyezitek magatokkal. Az utolsó oltsa le a villanyt – és ne lássunk titeket, soha többé”.

A publicista szerint utána elölről kell valahogy kezdeni az egészet. “A mai hatévesekkel. Addig pedig függesszük fel ezt az egész szánalmas, megalázó, arcpirító disznóságot. A pénzt pedig kapják meg azok, akik megérdemlik. Akik mögött van valami teljesítmény. És kapják meg a hatévesek a lehetőséget és a tökéletes körülményeket. Benneteket, senkiháziak pedig tartsanak el a nézőitek ezentúl. Elég volt belőletek, egyszer s mindenkorra!”

Korábban több mint 25 ezren szavaztak portálunkon arról, elég-e, hogy lemondott a szövetségi kapitány a történelmi vereség után. Olvasóink úgy vélték: a 8-1 miatt le kellene mondania az MLSZ teljes vezetőségének. 43 százalék mondta azt, hogy minden pályára lépett játékos „mondjon le”.

Itt a nagy focikoalíció?

A magyar futball összehozta Deutsch Tamást és Szabó Tímeát, miután a Fidesz EP-képviselője azt írta a saját Facebook-oldalán, hogy „az MLSZ, annak elnöke és főtitkára minden lehetséges állami, üzleti és média segítséget, támogatást megkapott a munkájához. Nem leküzdhetetlen ellenszélben, hanem erős hátszélben dolgozhattak”. Deutsch szerint Csányi Sándor és főtitkára „időt és energiát nem kímélve azzal foglalatoskodik, hogyan basáskodjon az ultra szurkolókkal, miközben kézen-közön, átláthatatlanul osztogatják el az utánpótlás akadémiák fejlesztésére biztosított költségvetési forrásokat”.

Bejegyzésére úgy reagált Szabó Tímea, az Együtt-PM képviselője, hogy életében először egyetért Deutsch Tamással, akitől azt kérdezte, ha tudomása van bármilyen „átláthatatlan osztogatásról”, miért nem tett feljelentést az ügyben. Az ellenzéki politikus arra kérte Deutschot, hogy közösen harcoljanak azért, hogy a kormány elfogadja az Együtt-PM stadionépítési stopra vonatkozó törvényjavaslatát, amelyben leállítanák a stadionépítéseket és inkább a tömegsportok támogatására fordítanák az állami pénzeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik