Belföld

Megszólalt a pornómilliárdos: ezért hagyja el az országot

Gattyán György a Népszabadságnak adott interjút, melyből kiderül, miért költözik Luxemburgba.

Az internettől a televíziózás világa felé fordulna Gattyán György pornómilliárdos, a LiveJasmin oldalak atyja, ennek érdekben pedig Luxemburgba költözteti cége egy részét – derül ki a Népszabadságnak adott interjúból.

Gattyán György cégeinek távozásával jelentős bevételtől eshet el a költségvetés: a cégcsoport egyik vállalata a 41. legnagyobb adózó Magyarországon. Az üzletember nem árulta el, hogy mekkora összegről van szó, mint mondta, ez a Magyarországon maradt cégeken múlik majd. Azon, hogy képesek lesznek-e megújulni.

Ha itt marad, meghal a cég

A pornómilliárdos úgy vélekedett, azért kell elvinnie “az aranytojást tojó tyúkot”, mert ha itt marad, meghal a cég. “A vállalkozásom egy része itt elfáradt. Kifulladt. Vége. Vagy máshol felépítem megint a nulláról, vagy nem lesz semmim” – fogalmazott.

Gattyán azért választotta Luxemburgot, mert szerinte a médiaszolgáltatásban Budapest nem elég erős: Luxemburg az üzletember szerint Európa médiaközpontja, és ha a francia televízió médiaigazgatója elmegy dolgozni Luxemburgba, érti, miről beszé. Viszont ha budapesti munkát ajánlana neki, volna még pár kérdése.

Internet helyett tévé

Gattyánék jelenleg azon dolgoznak, hogy az internetes eléréssel rendelkező okostévéken miként lehet HD, vagy ahhoz nagyon közeli minőségben nézni a LiveJasmin élő adásait.

“Szeretnénk a televíziózás felé elmozdulni, hogy ne legyen a néző számára észrevehető különbség az internetes adás és a tévéműsor között. Ha ez megtörténik, akkor a világ legnagyobb médiacége lehetünk, kétezer élő csatornával” – vázolta fel hosszú távú terveit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik