Belföld

Senior szavalóverseny Esztergomban

Hetven éves győztes az ötödik nemzetközi versmondó találkozón.

Pécsről, Kistelekről, Balatonfüredről, Érsekkétyről, a fővárosból, vagy Garamkövesdről is érkeztek lelkes, de már nem ifjú verselők az esztergomi városi könyvtárba. A szombati vetélkedésre harmincnégy 50 és 70 év között amatőr szavaló jelentkezett, ezzel is bizonyítva a sláger igazságát: nem csak a húszéveseké a világ.

A győztes hetvenkedik

Teljesítményüket négytagú zsűri értékelte, hagyományosan Bács Ferenc Jászai-díjas színművész elnökletével. A 69 éves pécsi dr. Hernádi László Mihály lett a harmadik, második díjat nyert a 62 éves Révész Erzsébet, aki Szentkozmadombjáról utazott a verseny kedvéért Esztergomba. Az idei győztes egy budapesti úr, a 70 évesen is kiváló versmondó Mach András lett. A zsűri különdíját is egy fővárosi versenyző, a mindössze 60 éves Szücsné Baráth Zsófia érdemelte ki, míg a Helischer József Városi Könyvtár különdíjának nyertese a korhatárt éppen csak átlépve az 50 éves Bohák Anikó, aki Érsekkéty színeit képviselte.

Jövőre is

A …virág volt a vers…címmel öt évvel ezelőtt elindított versenysorozat Kovátsné Várady Eszter könyvtárigazgató beszámolója szerint természetesen jövőre is folytatódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik