Belföld

Ingyenes nőgyógyászati szűrőnap

orvos(2)(960x640)(2).jpg (orvos, )
orvos(2)(960x640)(2).jpg (orvos, )

Elsősorban a 25 és 55 év közötti korosztályt várják

Székesfehérváron immár hagyománya van a nyílt női szűrőnapoknak. Évente kétszer szerveznek szűrést, amelyre a hétköznapokon elfoglalt – dolgozó, vagy kisgyermekes – hölgyekre gondolva szombaton délelőtt várják a résztvevőket a Család- és Nővédelmi Központban.

Fontos a megelőzés

A Család- és Nővédelmi Központ a Belvárosban van, ahol barátságos környezetben és egy hétvégi időpontban várjuk a 25 és 55 év közötti hölgyeket. A nőgyógyászati szűréseket három szakorvos végzi, de a védőnőknél ingyenes vércukor-, koleszterin és vérnyomásmérés is igénybe vehető, valamint korlátozott számban hasi ultrahang-diagnosztikai szűrés és csontsűrűség mérés is lesz.” – mondta el Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.

A megelőzés fontosságát évek óta szem előtt tartják Székesfehérváron, ezért is partnerek a szűrővizsgálatok szervezői. „Egyre gyakrabban találkozunk komoly betegségekkel a vizsgálatok során, amelyek időben kiszűrve gyógyíthatóak. Nemcsak a világ gyorsult fel körülöttünk, hanem a problémák is egyre korábbra tolódnak és immár a fiatalabb korosztályt is veszélyeztetik. A változó korban lévőknek kiemelten foglalkozniuk kell egészségükkel, valamint a szülés után is hajlamosak a hölgyek megfeledkezni a rendszeres szűrővizsgálatokról. A méhnyakrák szűrése szempontjából a legfontosabb a rendszeres, évente végzett nőgyógyászati vizsgálat. Sokszor olyan betegségeket ismerünk fel, amelyek tüneteket, panaszokat még nem okoznak, de a szűréseken már felfedezhetőek.” – emelte ki Dr. Nagy László, a Család- és Nővédelmi Központ intézetvezető főorvosa.

Október 19-én, szombaton 8 és 13 óra között a vizsgálatokat a Család- és Nővédelmi Központ nőgyógyász szakorvosai, Dr. Vas Aleftyina, Dr. Schwarczinger Zsolt és Dr. Nagy László végzik. A szűrésre elsősorban azon 25 és 55 év közötti hölgyek jelentkezését várják, akik eddig nem, vagy 2-3 éve nem vettek részt ilyen vizsgálaton.

A nyílt nőgyógyászati szűrőnapra előzetes bejelentkezés szükséges. Erre október 14-e és 17-e között 8-16 óráig biztosítanak lehetőséget a 70/380-9512-es telefonszámon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik