Belföld

Rémálom a Budapest–Vác vasútvonal

A MÁV állítólag keresi a megoldást, de mindennaposak az órás késések, pedig a térségből minden második ember Pesten dolgozik. Most is százak vesztegelnek a gödi állomáson, 88 perc a késés, nem tudnak hazajutni a Dunakanyarba.

A MÁV szóvivője pár órája nyilatkozott a távirati irodának, hogy próbálják megoldani a váci vonalon állandósult órás késéseket, ehhez képest egy kismarosi olvasónk most telefonált, hogy a fővárosból 16 óra 57 perckor induló vonat már Göd előtt állt negyedórát, a gödi állomáson pedig folyamatosan messzebbre tolják, hogy mikor indulhatnak tovább.  Több százan keresnek megoldást a hazajutásra, mindenki telefonál, aki teheti, autós segítséget kér.

Vége a türelemnek

A vasúttársaság tájékoztatása szerint ismét meghibásodott egy biztosítóberendezés, mint az elmúlt napokban majdnem mindig. Közben a térségből ingázók kezdik elveszíteni a türelmüket, mert hiába indulnak fél 5-kor munkába, állandóan elkésnek. A cégek, hivatalok pedig egyre türelmetlenebbek, kirúgással fenyegetik a dolgozókat. Egy próbaidejét töltő fiatalember egyenesen úgy fogalmazott: retteg attól, hogy megmarad-e a munkahelye, ha ez így folytatódik.

Most ébred fel a MÁV

Tarthatatlan, ami a Vác-Budapest vonalon megy, ezt a MÁV is elismeri. A vasúttársaság keresi a megoldást a nagy forgalmú Budapest–Vác-vasútvonalon jelentkező jelentős késések megszüntetésére, és napokon belül kiszámítható közlekedést vezet be a november 22-éig tartó vágányzár idejére– közölte Sigulinszki Tibor éppen ma délután az MTI-vel.

Fotó:MTI

A MÁV Zrt. szóvivője emlékeztetett arra, hogy a napok óta tapasztalható késések oka a Budapest-Vác közötti vonalfelújítás során a biztosítóberendezések szórványosan jelentkező meghibásodása Vác és Göd között, ahol egy vágányon váltakozó irányban folyik a közlekedés.

Sigulinszki Tibor elmondta: a pályafelújítás ideje alatt a forgalom menetrendszerűvé, kiszámíthatóvá tételére több lehetőséget is vizsgálnak, köztük a szakaszos közlekedés bevezetését átszállással Vác-Göd és Budapest-Göd között, vonatpótló busz indítását, műszaki berendezések átállítását, illetve két vonat összekapcsolását és ennek egy járatként közlekedtetését

Ajánlott videó

Olvasói sztorik