Belföld

Fő célunk a szórakoztatás

Első teljes évadát kezdte a váci Dunakanyar Színház, az igazgatót kérdeztük az eddigi tapasztalatokról.

Úgy tűnik, a város és a térség igényeit jól mérték fel, amikor úgy döntött 2012 végén a váci önkormányzat, hogy megalapítja a város – és egyben a Dunakanyar – első kőszínházát.

Az áprilisi indulás óta várakozáson felüli a nézőszám minden előadásukon – mondta el a Dunakanyar24-nek Kis Domonkos Márk igazgató. Az idei négy előadáson teljes teltház volt, sőt, pótszékes teltház, ami alkalmanként több mint 200 fizetőnézőt jelent – fejtette ki a direktor. A frissen alapított színház már nyáron is nagyon aktív volt: itt rendezték meg a V4 fesztivált, amelynek egyik célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a színházra.

Kis Domonkos Márk kifejtette, hogy elsődleges céljuk az igényes szórakoztatás: szerinte manapság, amikor nehéz a gazdasági helyzet, a nézők arra vágynak, hogy szórakozzanak, nekik pedig az a feladatuk, hogy ezt az igényt kielégítsék.

A Dunakanyar Színház hétvégi előadásai

A színész-direktor elmesélte, hogy minden előadás előtt beszélget a nézőkkel, akik elmondása szerint nagyon örülnek, hogy egy új közösségformáló tér jött létre az egykori mozi helyén, ami évek óta üresen állt.

A közönségük vegyes, óvódásoktól az idősebb korosztályig mindenki talál megfelelő előadást, és mint befogadó színház, ezt vallja a vezetőség is: széles spektrumú kínálatot nyújtani mindenkinek.

Lapunk kérdésére az igazgató elmondta, hogy a színház költségvetése évi 8 millió forint, amit az önkormányzat biztosít. Ezen felül pályázatokon indulnak, és a jegyeladásokból is van bevételük.

Nem csak a váciak örülhetnek az új színháznak, a tágabb környékről is járnak ide rendszeresen: nem feltétlenül kell a fővárosig elmenni egy jó színházi élményért. Sőt, meg is fordíthatjuk: Budapestről is csak egy ugrás Vác és a Dunakanyar Színház.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik