Belföld

Fizetésképtelenné vált a Sólyom Airways

solyom(960x640)(1).jpg (sólyom)
solyom(960x640)(1).jpg (sólyom)

Nincs pénze a Sólyom Airwaysnek arra, hogy kifizesse munkavállalói szeptemberi bérét, mert elakadtak a tárgyalások a potenciális befektetőkkel – tudta meg az atv.hu.

Kapcsolódó cikkek

A bejelentést Lucsik János, a Sólyom Airways-t tulajdonló Sólyom Holding tulajdonos-ügyvezetője tette a dolgozóknak, mintegy 73 embernek. Elmondta, hogy Vágó József ügyvezető továbbra sem kötött szerződést az ománi befektetőkkel.

Az atv.hu információi szerint a légitársaság tagi kölcsönökből finanszírozta kiadásait, ami 120 millió forintot tett ki. A lap azt írja: Vágó József csütörtökön reggel interjút adott a közrádiónak, majd ezt követően rosszullétre panaszkodott és kórházba került. A Sólyom Airways másik ügyvezetője lemondott.

Lucsik János és Vágó József is nyilatkozott csütörtökön az ATV Egyenes Beszéd című műsorának. Lucsik elmondta, hogy a Sólyom Airways tervei nem értek véget, annak ellenére, hogy még nincs aláírt befektetői szerződésük. Ha nem 6 géppel, akkor 2-vel fognak nekivágni – fogadkozott.

Az ügy hátteréről kifejtette, hogy az első, ománi befektetővel május 26-án kötöttek megállapodást, ám augusztusra kiderült, hogy a partner kitáncol, és nem fog eleget tenni a fizetési kötelezettségének. A Sólyom ekkor kezdeményezte a szerződés felmondását.

Vágó József, aki reggel hirtelen vérnyomás-emelkedés miatt kórházba került, hozzátette, hogy az ománi befektető azért hátrált ki végül a Sólyom mögül, mert a légitársaság a hatóságtól nem kapta meg a légialkamassági engedélyt, amelyet szerinte visszaélésekkel, törvénysértéssel tartanak vissza. Hozzátette: szerinte hamarosan rendben lesznek a finanszírozással, mert az új partnerrel előrehaladott állapotban tartanak a tárgyalások.

Azt egyikőjük sem tudja, hogy a Sólyom Airways másik vezérigazgatója miért mondott le. Lucsik nem akart feltételezésekbe bocsátkozni azzal kapcsolatban sem, hogy mikor szállhat fel a Sólyom, de azt biztosra vette, ha megkapják az engedélyt, egy héten belül repülhetnek. Közölte: munkatársaik jelenleg is ezen dolgoznak, viszont nem tudta megítélni, mikor kapnak majd fizetést.

A Sólyom első gépe, az Álmos augusztus közepén szállt le Budapesten:

Olvasói sztorik