Belföld

Tai Chi oktatás az SZTE-n

Zhang Xuemei igazgatóhelyettes asszony szavai szerint nem lehet csak a testtel, vagy csak a tudattal foglalkoznunk, hiszen a kettő szerves kapcsolatban van egymással. Azért, hogy ez sikerüljön, a Szegedi Konfuciusz Intézetben Tai Chi oktatás kezdődött.

A Tai Chi egy egészségfejlesztő gyakorlat sorozat, mely alapja 10 rövid formából, egy relaxációs gyakorlatból és meditációból áll. Célja, hogy a testben lévő gerinc mellett elhelyezkedő fő csakrákon átáramló energiát átalakítsa, s ezzel mélyreható változást hozzon fizikai, érzelmi, mentális létünkre, elérjünk általa egy magasabb tudatosságot és mélyebb megértést.

A Tai ChiIntegrálja a jóga csakra rendszerét, relaxáló és nyújtó gyakorlatait, a Tai Chi yin és yang filozófiáját, a Qi Gong energetikai gyakorlatait, továbbá a meditációt egy holisztikus rendszerbe. Segítségével képesek leszünk a jól lét állapotának fenntartására, valamint egy magasabb energiaformának, egy magasabb tudatosságnak az elérésére, mely kihatással van világszemléletünkre, életstílusunkra, körülményeinkre egyaránt.

A közel tucatnyi érdeklődő a szerdai foglalkozáson elsajátíthatta a tai chi 108 lassú, könnyed és kecses mozdulatit, ezek együttesen adják ki a “tai chi sorozatot”. 

A hagyományos kínai orvostudomány szerint a tai chi lassú nyújtó és forduló mozgásai ellazítják az izületeket, a gerincet és a test feszültséggócait, helyreállítva a szabad mozgás belső energiáját, azaz a chi-t, melynek megfelelő keringése nélkülözhetetlen az egészségben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik