Belföld

L. Simon feljelenti az adonyi vezért és társait

bíróság (bíróság, ítélet)
bíróság (bíróság, ítélet)

Fejér megyei mutyikról, agresszív kormánypárti üzletpolitikáról számolt be a Népszava szeptember 21-én, melynek tartalma miatt feljelentést tesz L. Simon László, adta tudtul közleményében a Fidesz-frakció.

„Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt tett feljelentést L. Simon László országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke Ács Sándorné, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Ökológiai Mintagazdaság vezetője, Ronyecz Péter, Adony város polgármestere, valamint Ébl György adonyi származású budapesti lakos ellen, akik a Népszava 2013. szeptember 21-i számban megjelent Mindent visznek a mezőföldi lovagok című írásban sértő és valótlan kijelentéseket tesznek a képviselőt, illetve a Fideszt, mint kormánypártot illetően.” – adta közre az Országgyűlés Fidesz-frakciója.

A közleményből az derül ki, hogy a Népszava írásában nem pusztán tárgyi tévedések voltak, hanem eseményeket úgy mos össze, hogy abban a rosszindulat olvasható ki. Az online változat mellékleteként közölt videofelvételen Ébl György olyan személyeket hoz összefüggésbe L. Simon Lászlóval, akiket a politikus még csak nem is ismer – áll a közleményben.

L. Simon László személyiségi jogi pert is indít a valótlanságokat közlő Népszava ellen – adta tudtul az országgyűlési képviselő.

Mindeközben szeptember 16-án feljelentést tett a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. az agrártárca ellen jó hírneve megsértése miatt, mivel az NFA döntése alapján november 1-től a Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság elveszíti 21 éve művelt földjeit, azaz megszűnik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik