Belföld

Lakhelyelhagyási tilalom sújtja a gárdakapitányt

gárda (gárda)
gárda (gárda)

Három ügyben is nyomoznak rá, most a melegfelvonulás utáni verekedés miatt szorul.

Az ORFK is megerősítette lapunk azon értesülését, miszerint a napokban lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el K. Krisztián ellen.

Mi is az a lakhelyelhagyási?

A lakóhelyelhagyási tilalom hatálya alatt álló személy a számára meghatározott körzetet engedély nélkül nem hagyhatja el, tartózkodási helyét, lakóhelyét nem változtathatja meg. A tilalom elrendeléséről a bíróság határoz, mely előírhatja, hogy a terhelt meghatározott időközönként jelentkezzen a rendőrségen.

Akkor rendelhető el, ha a bűncselekmény jellegére, a terhelt személyi és családi körülményeire – különösen az egészségi állapotára, idős életkorára – vagy az eljárás során tanúsított magatartására tekintettel az előzetes letartóztatással elérni kívánt célok így is elérhetők.

Nem azonos a házi őrizettel.

Forrás: Wikipédia

K. Krisztián az Új Magyar Gárda Mozgalom Veszprém megyei kapitánya, valamint a Csendőrség országos parancsnokhelyettese. Az eljárás az idén nyári Budapest Pride után történt verekedés kapcsán indult. Ahogy mi is írtuk, „közösség tagja elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények” miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság felderítő osztálya eljárást folytat „M. György és társai ellen”; a „társak” között találni K. Krisztiánt. Információnk szerint K. Krisztián tagja volt annak a csoportnak, amelyik a júliusi Budapest Pride után a Nyugati pályaudvarnál inzultálta a Szabad Emberek Magyarországért (SZEMA) három aktivistáját. A SZEMA közleménye szerint tagjaikat „30 rasszista, egyenruhás neonáci” megtámadta és verni kezdte.

Még kettő

K. Krisztiánnal más ügyekben is foglalkozik a hatóság.

Egyrészt vádlott lehet belőle az Új Magyar Gárda Mozgalom augusztus tizenkilencedikei, akasztói gárdistaavatója miatt.

Másrészt fegyverrel való visszaélésben is érintett lehet. Miként korábbi tudósításunkban is olvasható: 2013. július 31-én éjszaka, Lesencetomajon, egy közúti ellenőrzésen a tapolcai rendőrkapitányság járőrei egy AK-47 típusú gépkarabélyt, hozzátartozó tárat és egyéb fegyverekhez való lőszereket, valamint „fa ütőeszközöket” találtak egy Nissan személyautó csomagterében. Szintén a településen egy Fiat Tempra két utasától egy-egy gázriasztófegyver került elő. Összesen hét embert állítottak elő, közülük B. Ákos 39 éves sümegi lakost lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés alapos gyanúja miatt őrizetbe vették. A férfi elismerte, hogy a gépkarabélyt és a lőszereket tartalmazó táskát ő rakta be a Nissan csomagtartójába. Azt állította, hogy a táskára július harmincadikán, kutyasétáltatás közben lelt rá. A Veszprémi Járásbíróság augusztus másodikán elrendelte az előzetes letartóztatását. Úgy tudjuk, a lesencetomaji ügy egyik szereplője K. Krisztián.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik