Belföld

Hiába a köztéri alkoholtilalom

A bírság sem rettenti el a szegedieket attól, hogy az utcán italozzanak.

Ezért kellett új tilalom

Az Alkotmánybíróság novemberben alaptörvény-ellenesnek minősítette az önkormányzatok által hozott rendeleteket a tiltott, közösségellenes magatartások szabályozásáról.

Tavaly december óta nem volt alkoholtilalom szegedi nyilvános helyeken, az alkotmánybírósági döntés nyomán. Az idén szeptemberben azonban megszületett az új szabályozás. Eszerint októbertől 5000-től 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírságot szabhat ki a közterület-felügyelő és a rendőr,  vagy szabálysértési feljelentést tehet és így a bírság akár 150 ezer forint is lehet – emlékeztet a Délmagyarország.

A lap körbenézett a hétvégén a belvárosban és úgy tapasztalta: a fiatalok nem tudnak az új szabályról és nem is érdekli őket.

Az utcán semmi nem változott

Üvegből borozó fiatalokat találtak a Dugonics téren, a Stefánián a dobozos sört preferálták inkább a pattanásos ifjak, ugyanitt egy néhány órával később magát üdítőnek álcázó üveget adnak körbe a parkban. A Dugonics téri Tesco környékén is feltűnően sokan készülnek az utcán az esti bulira – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik