Belföld

Felszedték a tavasszal lerakott díszburkolatot

A termálcsövek fektetése miatt felbontották az Apáthy kollégium előtt a tavasszal átadott díszburkolatot.

Az egyetemi épületek termálvíz energiával való ellátása miatt felbontották a néhány hónappal ezelőtt lerakott díszburkolatot Szegeden, az Apáthy utcában.

Mint a Szeged24 megírta, a Dugonics tér, Árpád tér, Eötvös és Apáthy utcák felújítására nyert európai uniós forrásból pénzt a város, akárcsak az egyetmi, termálfűtési projektre. Ezek azonban egymástól teljesen elkülönülő beruházások. Így fordulhatott elő, hogy a díszburkolatot már tavasszal át kellett adni, és bár tudták, hogy a termálcsöveket is le kell fektetni a kollégium fűtéséhez, nem végezhették el ezt a munkát akkor.

Most ezért, az átadás után öt hónappal ismét felszedik a díszköveket, erőgépekkel állnak a parketta mintás burkolatra, és olajjal csöpögtetik össze. A beruházó Geotermikus Szolgáltató Kft ügyvezetője, Péter Tamás a Szeged24 kérdésére elmondta, a munkálatokra 10 napot kaptak, amit tartani fognak. Várhatón a hét végére ismét helyreállítják a munkagödör helyét. A felbontott rész, és körülötte egy méteres sávban pedig átvállalják a garanciát az eredeti kivitelezőtől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik