Belföld

Ismét megdőlt az országos napi hidegrekord

hideg (hideg, )
hideg (hideg, )

A fővárosi nem, de az országos napi hidegrekord vasárnapra virradóra is megdőlt: Nyírlugoson mínusz 7,1 fokot mértek - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-t.

Éjszaka a Dunántúlon a megnövekvő felhőzet mérsékelte a lehűlést, így a hőmérsékleti minimumok már a pozitív tartományban alakultak. Ugyanakkor keleten még sokfelé fagypont alá csökkent a hőmérséklet.

Mostanáig az október 6-i legalacsonyabb minimumhőmérséklet rekord mínusz 4,6 Celsius-fok volt, amelyet 1959-ben Miskolcon mértek. Most vasárnapra virradóra Nyírlugoson volt a leghidegebb, mínusz 7,1 fok.

Az előrejelzés szerint vasárnap a keleti országrészben főként fátyolfelhők szűrik a napsütést, a Dunántúlon azonban több lesz a felhő, de számottevő csapadék ott sem valószínű. Az ország középső sávjában és északnyugaton helyenként megélénkülhet a szél. A csúcshőmérséklet 12 és 17 fok között várható, késő este 3-10 fokig hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológia Szolgálat vasárnap reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: késő este az északkeleti megyékben a talaj közelében helyenként ismét számítani lehet fagypont körüli hőmérsékletre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik