Belföld

Szegeden is megdőlt a hidegrekord

Szombatra virradóra is megdőlt a fővárosi és az országos napi hidegrekord. Szegeden is dőlt az eddigi csúcs, ugyanis -1,5 fokot mértek.

 

Az eddigi leghidegebbet, mínusz 3,8 fokot 1959-ben Kékestetőn mérték. A most mért minimumhőmérséklet ennél 4,8 fokkal alacsonyabb volt, Zabaron mínusz 8,6 fokot regisztráltak.

A budapesti abszolút minimumrekord is megdőlt a meteorológiai szolgálat több állomásán. Az eddigi rekordot az 1916-ban Budapest belterületén mért 0,1 fok tartotta. Most szombatra virradóra Pestszentlőrincen volt a leghidegebb, ahol mínusz 1,8 fok volt, ez csaknem 2 fokkal alacsonyabb a korábbinál.

Szegeden 0,8 fokkal megdőlt az abszolút hidegrekord, hiszen másfél fokkal nulla alatt mérték a hőmérsékletet. Az előrejelzés szerint szombaton általában derült időre lehet számítani, csapadék nem várható. A Dunántúlon megélénkülhet, a Kisalföldön meg is erősödhet a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 14 fok között valószínű. Késő estére általában plusz 7 és mínusz 2 fok közé hűl a levegő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik