Belföld

Jövőhéten 20 fok!

Szombatra virradóra is megdőlt a fővárosi és az országos napi hidegrekord, ismét a Nógrád megyei Zabaron volt a leghidegebb, ahol mínusz 8,6 Celsius-fokot mértek, de a fővárosban is csaknem mínusz 2 fokig hűlt le a levegő.

Az előrejelzés szerint szombaton általában derült időre lehet számítani, csapadék nem várható. A Dunántúlon megélénkülhet, a Kisalföldön meg is erősödhet a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 14 fok között valószínű. Késő estére általában plusz 7 és mínusz 2 fok közé hűl a levegő.

Vasárnap valamivel felhősebb időben lehet részünk, de kisebb eső csupán nyugaton alakulhat ki. Hajnalban inkább már csak északkeleten fagyhat, nyugaton enyhébb lesz az éjjel és a nappali felmelegedés is erősödik kissé, 13-17°C várható.

A jövő hét elején ismét egyre inkább a napsütésé lesz a főszerep, a hőmérséklet pedig fokozatosan tovább emelkedik: megszűnnek a hajnali fagyok, délutánonként pedig egyre többfelé 20 fok közelébe melegszik a levegő. Szerdán és csütörtökön marad a sok felhő, de nagy területre kiterjedő csapadék egyelőre nem várható. Kellemes hőmérsékletű, őszies időben lesz részünk.

A hét további napjain egészen kellemes hőmérsékletre van kilátás. Az Időkép előrejelzése szerint 20 fokig emelkedik a hőmérő higanyszála.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik