Belföld

Nemzetközi Babahordozó séta az ország több nagyvárosában

A Nemzetközi Babahordozó Hetet már több mint tíz éve ünneplik szerte a világon.

Kapcsolódó cikkek

Külföldön tíz éve a Nemzetközi Babahordozó Társaságnak köszönhetően már nagy hagyománya van, hogy a kisgyermekes szülők az utcára vonulnak hogy megmutassák a babahordozás sokszínűségét. Magyarország néhány éve csatlakozott a kezdeményezéshez, és szombaton délután több nagyvárosban, így többek közt Budapesten, Székesfehérváron, Szegeden is felvonulnak a belvárosban a kisbabás szülők – számolt be a Szeged24-nek egy babahordozási tanácsadó.

Zsemberyné, Mucs Katalin elmondta: napjainkban egyre inkább elfogadott dolog ha a szülők gyermekük természetes igényeit meghallgatva magukon hordozzák őket. A felvonulások egyik célja, hogy segítséget adjanak a szülőknek abban, hogy mely eszközökkel és hogyan tehetik a babahordozást úgy, hogy azzal a kicsi testi és lelki fejlődését is támogassák. Sok szülő ugyanis válaszol a gyermeke igényeire, ám sajnos sokszor a hiányos tájékoztatás, téves információkon alapuló útmutatások az optimálistól eltérő megoldásokhoz vezetik őket. Vagy ami rosszabb, egyenesen lebeszélik őket a kicsi hordozásáról – emlékeztetett a tanácsadó. A szombati sétán a szakemberek a tévhiteket szeretnénk eloszlatni, és a felvonulás során a  bátorítják majd a családokat arra, hogy babájukat, kisgyermeküket magukon hordozzák. Ezen kívül bemutatják az egészséges alternatívákat is. A szakemberek természetesen mindenhol szívesen válaszolnak az érdeklődők kérdéseire, és lehetőség lesz a helyes hordozóeszközök megszemlélésére is.

Szegeden, szombaton délután négy órakor kezdődik a felvonulás a Széchenyi téren,  rossz időjárás  esetén a Máltai Játszótér játszóházában (Szeged, Retek u. 2-4) ünnepelik a babahordozást 16:30-18:30-ig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik