Belföld

Megszólalt a közterületesek által letepert nő

Közterület-felügyelet (közterület-felügyelet)
Közterület-felügyelet (közterület-felügyelet)

Hatalmas vihart kavart a felvétel, amin három közteres dulakodik egy nővel, és még akkor rángatják, mikor már a földre került. A nő a 444!-nek elmondta, hogyan emlékszik ő a történtekre.

Ahogy csütörtökön a lánya állította: úgy kezdődött  a konfliktus, hogy egy bliccelésen kapott nőn próbált meg segíteni. Mikor leszállt a villamosról, nem tudta, hogy mi történt, csak annyit látott, hogy a három közterület-felügyelő egy fiatal nőt fog le úgy, hogy nem tud szabadulni. (A videót ide kattintva nézheti meg.)

Igazságérzete miatt avatkozott közbe, és annyit sikerült elérnie, hogy a lány kiszabadult, azonban ezután őt fogták le. Mint mondta, meg se kérdezték, hogy hogy hívják, csak annyit mondtak neki, hogy őt tartják ott helyette. Hozzátette, ha megkérik, hogy igazolja magát, vagy ha rendőrt hívtak volna, akkor maradt volna.

A dulakodásra így emlékezett: „Bántottak, és én védekeztem. Ez az én országom, nem csak az övék, itt nem bánhatunk így egymással. Az nem működhet, hogyha valaki szót emel valamiért, akkor arra kezet emelünk.”

A kiérkező rendőrök felvették mindenki adatait, más intézkedés nem volt. A nő a legközelebbi rendőrőrsön tett bejelentést. Másnap a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű jogvédő szervezethez fordult, akik elvállalták a képviseletét. Arról nem tud, hogy bármilyen eljárás indult volna az ügyében.

A nőt annyira felzaklatták a történtek, hogy nem is ment el látleletet felvetetni sérüléseiről. De állítja, hogy most sem cselekedne másként, és ha úgy hozza az élet, akkor „más embert is meg fog védeni”.

A közterület-felügyeletnél kivizsgálták az esetet, és szerintük szakszerűen jártak el a videón szereplők.

Olvasói sztorik