Belföld

Túró Rudival kedveskedtek a vacogó kerékpárosoknak

A „Bringázz a munkába!” kampány keretében péksüteménnyel, üdítővel, Túró Rudival és gyümölccsel ajándékozták meg csütörtök reggel a kerékpárosokat biciklis aktivisták a szegedi Dóm téren, a Somogyi könyvtár előtt.

A fagypont közeli hőmérséklet ellenére is sokan indultak útnak kerékpárral Szegeden csütörtök reggel. A szegedma.hu beszámolója szerint már négy éve hagyomány a reggeli osztás a kerekes szervezet helyi képviselőinek körében. Minden évben így hívják fel a figyelmet a bringázás előnyeit. Az idén a szeptember 23-án indult őszi forduló első hetében már több, mint 5000-en regisztráltak a bringazzamunkaba.hu oldalon, ahova folyamatosan feltölthetik a drótszamarak nyergében megtett távot. Az eddig regisztráltak már túl is vannak az első 264.540 kilométeren.

Szegeden egyébként folyamatosan nő a kerékpárral közlekedők száma, ami egyrészt a gazdasági válságnak, másrészt az egészségtudatos életmód térnyerésének, és nem utolsó sorban annak köszönhető, hogy egyre több területet kötnek össze kerékpárutak a városban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik