Belföld

Soroksári gyilkosság: “Azt kapta a nő, amit megérdemelt”

Így reagált Hodovánszki Csaba, a Futapest Klub elnökségi tagja, amikor valaki megosztotta a facebookos üzenőfalán az áldozat emlékére szervezett futást. Aztán bocsánatot kért.

Múlt héten futás közben megöltek egy kisgyermekes, alig 36 éves nőt Soroksáron. A gyilkos után hajsza kezdődött, a rendőrség 14 egyenruhást állított rá az ügyre. Rengetegen felháborodtak, emlékfutást is rendeznek az asszonyért. Az eseményt valaki megosztotta Hodovánszki Csaba falán, amire a Futapest Klub elnökségi tagja a Pesti Riport szerint a következőképpen reagált:

„Szia!
Kérlek ne ossz meg az üzenőfalamon megemlékezős dolgokat, én figyelem hogy milyen lehetőségek vannak és aki megérdemli, oda el is megyek.
Ki nem állhatom a nagymenő vagány gyökereket, akik csak, azért is megmutatják, hogy na ők majd egyedül elmennek este futni és nem lesz semmi bajuk.
Az anyuka felelőtlen volt, magának kereste a bajt és se a gyerekére, se a férjére nem volt tekintettel.
Azt kapta amit megérdemelt!
Milliószor elmondják futóközösségeken belül, hogy NŐK NE MENJENEK ÉJJEL/ESTE EGYEDÜL FUTNI KIETLEN HELYEKRE.
Meg egyébként sem!
Köszi, hogy megértsz
*megértesz
szia”

A hír után nem sokkal a Gépnarancs kérdéseire válaszolva bocsánatot is kért az elnökségi tag:

Sziasztok!

Ha igaz, ha nem, magamra vállalom: Undorító, gusztustalan az üzenet tartalma amit posztoltatok. Mélységesen sajnálom. Indulatból jött, hirtelen voltam. Természetes, hogy nem gondoltam komolyan. Sajnos az emberek olyanok, hogy az ember hiába kér elnézést, hiába ismeri be, hogy meggondolatlan volt, ezt már nem nézik el neki. Ettől függetlenül biztos volt már mindenkinél olyan eset, hogy családon belül ordított, kiabált a fiával, lányával, egyik ismerősével és ezt később megbánta. Az én esetem olyan, mintha valakit pont akkor vennének fel, amikor vitatkozik mondjuk az édesapjával (vagy bárki más ismerősével) és ezt el kezdenék terjeszteni. Mindenkinek az lenne a véleménye, hogy milyen gonosz ember, mennyire erkölcstelen és abszolút, de nem tisztelettudó. S a nyilvánosságra hozatallal, a terjesztéssel meg lenne bélyegezve. Eközben meg lehet, hogy nagyon szereti az édesapját/rokonát, sőt imádja, csak éppen meggondolatlan, hirtelen volt. Velem ugyanez történt. Nagyon durván nyilvánultam meg, mert nem voltam észnél, nem gondoltam végig. Meggondolatlan voltam. Olyan, mint mindannyian nagyon sokszor az életben. A hírt én csak aznap este tudtam meg és már mélységesen szégyelltem magam, hogy miket írtam. Sajnos olyan világot élünk, hogy este kietlen helyre tényleg nem szabad menni egyedül, sokszor nincs más lehetőség, de ezzel a mai világban az életünket kockáztatjuk. Amíg ezen nincs erőteljes változtatás, próbáljunk meg valakit beszervezni, valakivel együtt menni vagy legalábbis biztonságosabb helyeken futni/lenni. Amit Kriszti elszenvedett, olyat soha senki nem érdemel meg. Nagyon sajnálom, hogy ez idáig fajult és ha Kriszti férjéhez is eljutott, akkor elsősorban Tőle kérek elnézést. S fontos, hogy pont ilyen dolgok miatt nem szabad idegen emberek véleményére hallgatni, mert senki nem tudja mik a körülmények, mi az igazság. Az meg főképp nem megoldás, hogy nekem 1000 ember ír és megfenyeget, mert akkor Ő sem lesz különb semmivel sem… A Futapest elnökségi tagságról a kijelentésem/meggondolatlanságom miatt lemondtam, továbbá a honlapomat felfüggesztettem. Üdvözlettel: Hodovánszki Csaba.

Még több hír a témában:

Olvasói sztorik