Belföld

Kosárlabdacsarnokra gyűjtenek Pannonhalmán

A Pannonhalmi Bencés Gimnázium jelenleg zajló, nagy volumenű beruházása csütörtökön új fázisához érkezett.

580 millió forint értékű összköltségvetésből épít tornacsarnokot a Pannonhalmi Bencés Gimnázium Alapítvány, közvetlenül az apátság szomszédságában, a Hospodár kertben. Az építkezés a sporttámogatásra vonatkozó, társasági adóról szóló törvényi szabályozás alapján benyújtott nyertes pályázat keretében valósul meg. A beruházás 70 százalékát a TAO fedezi, a fennmaradó 30 százalék önrész. Ennek előteremtéséhez a bencés öregdiákok is hozzájárulnak, eddig összesen 29 millió forintot sikerült összegyűjteniük, ez azonban csak a kezdet, hiszen a cél 100 millió forint. Maga a gyűjtés nagy lehetőség az amúgy is erős, hozzávetőlegesen 4000 élő tagú pannonhalmi öregdiák közösség összefogására.

Az első kapavágás június 14-én kezdődött, mára pedig olyan állomásához érkezett a fejlesztés, hogy csütörtökön sor kerülhetett az alapkőletételre, Hardi Titusz, a gimnázium igazgatója, Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, valamint Várszegi Asztrik főapát jelenlétében, aki a rendezvényen megáldotta az épülő létesítményt. „Az a fohász is bennem volt, hogy szeretném látni a tetőt is magasodni a tornacsarnok felett. Azt gondolom, hogy mind Pannonhalma, mind a gimnázium ezzel hangsúlyt kapott. A fiatalok nevelés megköveteli tőlünk ezt a fajta fejlesztést és nyitottságot. Bármit építünk azt azért tesszük, hogy Magyarországon, a fiatalokat, az új nemzedéket segítsük” – mondta a Győr24-nek a főapát.

Az 1600 négyzetméter alapterületű, jövőben 180 férőhelyes lelátóval bíró csarnok négyszeres lesz a jelenleginek, a munkálatokkal várhatóan 2014. júliusára készülnek el a szakemberek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik