Belföld

Amnesztiát kér a dekoltázsbűnözőknek a Fidelitas

A Fidesz - Magyar Polgári Párt ifjúsági társszervezete szerint nincs szükség arra, hogy korlátozzák a fiatalok öltözködését és szabadságát.

A Fidelitas arra kéri Szávai Ferencet, “a Kaposvári Egyetem fura urát, hogy haladéktalanul részesítse amnesztiában a sminkcsendőrök által megrótt dekoltázsbűnözőket és miniszoknyás erkölcsgyalázókat”. Az ifjúsági szervezet szerint közel 25 évvel a rendszerváltás után nincs szükség arra, hogy “Gogolák elvtársnő idejére emlékeztető rendeletekkel” korlátozzák a fiatalok öltözködését és szabadságát.

„Virág elvtárs: Gogolák elvtársnő, egy pillanatra! Ez egy új szoknya magán, igaz?

Gogolák elvtársnő: Új, Virág elvtárs.

Virág elvtárs: Kurta. Hagyjuk a szexualitást a hanyatló Nyugat ópiumának!” (Bacsó Péter: A tanú)

A Fidelitas ezzel arra reagált, hogy rektori utasítás szabályozza, miként kell öltözködniük a Kaposvári Egyetem hallgatóinak, oktatóinak. Az “irányadó öltözködési szabályokról” kiadott utasítás kiterjed az egyetem minden dolgozójára és hallgatójára, kivéve, akik munka- vagy védőruhát viselnek – olvasható a rektori utasításban.

Külön szabályok vonatkoznak az oktatókra, hallgatókra, megkülönböztetve a férfiak és a nők számára a hétköznapokon, illetve a vizsgákon, hivatalos rendezvényeken ajánlatos viseletet. A rektori utasításban mindenkire kötelező érvényű szabályozásként az ápolt külső (haj, köröm, arcszőrzet), a tiszta, vasalt öltözék, mint “alapvető elvárás” szerepel.

Az utasítás nyomatékosan megfogalmazott kitétele, miszerint “kérjük mellőzni a túl rövid szoknyát, rövidnadrágot, túlságosan kivágott, vagy pánt nélküli ruhákat, strandpapucsot, a túlzott parfüm és erős smink, kirívó kiegészítők használatát”.

Még a Fidelitas előtt üzent a Facebookon Deutsch Tamás is a rektornak. A Fidesz EP képviselője egész egyszerűen lebarmozta Szávai Ferencet, akinek orvosi kivizsgálását és mielőbbi leváltását sürgette. A Kaposvári Egyetem szigorú szabályai után összeszedtünk néhány külföldi példát a témában. Az angolszász egyetemeken reggelente rengeteg dologra kell figyelni a tükör előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik