Belföld

Lefagyhat az ország

zuzmara-idojaras(1)(960x640).jpg (zúzmara, időjárás, ősz, fagy)
zuzmara-idojaras(1)(960x640).jpg (zúzmara, időjárás, ősz, fagy)

Citromsárga lett az ország. Az esti óráktól a talaj mentén egyre több helyen fagypont közelébe vagy az alá csökkenhet a hőmérséklet.

Szerda sélutántól észak, északkelet felől egyre nagyobb területen csökken, illetve válik szakadozottá a felhőzet, több helyen hosszabb időre is kisüt a nap, és éjszaka már inkább csak a Nyugat-Dunántúlon lehetnek erősen felhős tájak. Egy-két helyen lehet gyenge zápor. Az északkeleti, északi szél többfelé megélénkül, a Tiszántúlon megerősödik. A hőmérséklet délután 10, 15, késő este 3, 8 fok között várható.

Jönnek az éjszakai mínuszok

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön éjfélig az egész ország területére első fokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki, mivel az “esti óráktól a talaj mentén egyre több helyen fagypont közelébe vagy az alá csökkenhet a hőmérséklet”.

Csütörtökön főleg keleten erősen megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem várható. Az északkeleti szél megélénkül, északkeleten meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

Pénteken többnyire derült, napos időre lehet számítani. Csapadék nem valószínű, és általában mérsékelt marad a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Szombaton a hajnali ködfoltok feloszlása után napos és erősebben felhős tájak váltakoznak, majd délnyugaton, nyugaton megnövekszik a felhőzet, délutántól eső, zápor is lehet. A Dunántúlon néhol megerősödik a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik