Belföld

Orbán Viktor kórházba került

orbán viktor (orbán viktor)
orbán viktor (orbán viktor)

"Ebcsont beforr. Szerdán kormányülés."

Csak ennyit írt a kormányfő Facebook-oldalán. A talányos képet szóvivője magyarázta meg. Lábműtéten esett át a miniszterelnök sportsérülés miatt hétfőn egy budapesti kórházban – tájékoztatta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t. Havasi Bertalan közlése szerint edzés közben sérült meg a kormányfő, aki a sikeres kezelést követően kedd reggel el is hagyta a kórházat.

Mint korábban megírtuk, 311 állami vezetőnek jár különleges ellátás a kórházakban. Az érintettek a Honvédkórházba és a SOTE-ra juthatnak be várólista nélkül vizsgálatra és jár nekik az egyágyas, tévés, külön fürdőszobás szoba. Velük külön személyzet foglalkozik. (Orbán Viktor fotójának tanúsága szerint a Sportkórházban lábadozott.) A különleges ellátás a minisztereken, államtitkárokon kívül a miniszteri biztosoknak, a kormányhivatalok, a legfőbb ügyészség, a Kúria, az Alkotmánybíróság, az Országgyűlés és a Köztársasági Elnöki Hivatal néhány fontosabb vezetőjének jár.

Mint korábban a Világgazdaság megírta, Magyarországon csak a műtétek csekély hányadát látják el egynapos sebészet keretében, holott ha erre több pénzt adnának, még a várólistákat is csökkenteni lehetne. Szakemberek elsősorban anyagi okokra vezetik vissza, hogy Magyarországon a nemzetközi trendekkel ellentétben nem terjedt el az egynapos sebészet, de – különösen az idős betegek számára – a házi betegápolás miatt nem is vonzó ellátási forma.


Fotó: Facebook


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik