Belföld

A vágy villamosa Szegeden

Nem mindennapi esküvői menetet látott szombaton Szeged belvárosa, nosztalgia-villamossal ment két fiatal násznépével a templomba.

A vásárhelyi Farkas Balázs és a szegedi Terhes Ilona ezen a verőfényes napon kötötték össze életüket, ehhez az eseményhez pedig Szeged egyik nevezetességét, a régi sárga villamost választották.

A házasságkötő teremből a Széchenyi térre áramló ünneplő tömeg a Postánál szállt fel az erre az alkalomra díszbe öltöztetett villamosra, mely a rendes menetidők között külön a násznép szállítására állt újra forgalomba, fiatalabb társai közé.

A fiatalok már a villamoson megkezdték a mulatást, hiszen a zenekar is felpréselődött az első kocsira. A városi körtúra során a nagyállomásnál már tetőfokára hágott hangulat, és később visszakanyarodva a Szent Rókus Templomnál senkinek sem nagyon akaródzott leszállni.

Az ifjú pár számára ez nem is vágy, inkább a beteljesedés villamosa volt, így Tennessee Williams drámájának címe, itt némi módosítást kíván. Annál is inkább, mivel előbbi mű tragikus menete szöges ellentéte, az ifjú pár élete legboldogabb napjának.

Fotók: Benczúr Gyula

Ajánlott videó

Olvasói sztorik