Belföld

Torlasz a Parlamentben

kordon, Parlament (kordon, parlament)
kordon, Parlament (kordon, parlament)

A Párbeszéd Magyarországért képviselői választották a tiltakozás különleges formáját.

Torlasz fogadta az ülésterembe igyekvő képviselőket a parlamentben. A Párbeszéd Magyarországért két tagja, Szabó Tímea, illetve Szilágyi Péter demonstrált, egy nagy táblával és piros-fehér szalagokkal a hajléktalanok fővárosi utcákról való kitiltása ellen, amelyről hétfőn szavaz a Ház – írta a klubradio.hu A jobbikos Volner János vetett véget a torlasznak, aki lehúzta az ajtókeretre kifeszített szalagokat.


Fotó: MTI / Máthé Zoltán

Ön szerint megoldaná a fővárosban élő hajléktalanok problémáját a tiltás?

A Fidesz szerint a hajléktalanoknak ellátásra, a társadalomnak pedig tiszta közterületekre van szüksége. A kormánypárt így reagált a szabálysértési törvény módosítása elleni Együtt-PM-es tiltakozásra. Szabó Tímea azt mondta: a törvényjavaslat elfogadásával felhatalmazást kap a főpolgármester, hogy “kitiltsa a hajléktalanokat a közterületről”.

A fővárosi szavazók 45 százaléka kifejezetten elítéli a hajléktalanok kitiltását célzó rendeletalkotást, szerintük a hajléktalanság kriminalizálása nem jelent megoldást a lakhatási szegénység problémájára – derül ki a Policy Solutions politikai elemző intézet 2013 júliusában készített reprezentatív közvélemény-kutatásából.

A tervezett tiltás a hajléktalanokat is megosztja, a Hír24 riporterének többen azt mondták, hogy nem feltétlenül rossz ötlet.

Olvasói sztorik