Belföld

Összefogtak Esztergomért

Megalakult a Szövetség Esztergomért Összefogás, a szervezet alapító okiratát a Fidesz, a KDNP, a Fidelitas esztergomi vezetői és a helyi Rudnay Sándor Kulturális és Városvédő Egyesület elnöke írta alá hétfőn a Vármúzeumban.

Az aláírás előtt György Róbert, a helyi Fidesz elnöke elmondta: az összefogás célja, hogy a résztvevők segítsék egymást a 2014-es választásokra való felkészülésben és közösen dolgozzanak az eredményes szereplésért.

Az összefogás magyar, nemzeti demokratikus, keresztény értékrendet követ, és nyitott a jobboldal társadalmi és civil szervezetei és polgárai számára. Ezért kész összefogni minden olyan segítő szándékú polgárral, egyesülettel és szervezettel, mely támogatni kívánja Esztergomnak az ország első fővárosához méltó kialakítását és fejlesztését – ismertette a szövetség céljait.

Fotó: Szövetség Esztergomért Facebook-oldala

György Róbert tájékoztatása szerint a szervezethez a négy alapító együttes ajánlásával lehet csatlakozni és azt jóvá kell hagynia a szervezet koordinátorának, mely tisztségre Völner Pál államtitkárt, a választókerület elnökét kérték fel, aki a felkérést elfogadta.

Az együttműködés résztvevői megállapodtak arról, hogy tárgyalásokat kezdenek közös polgármester-jelölt és képviselő-jelöltek indításáról, és havonta egyeztető megbeszélést tartanak.

Korábban György Róbert bejelentette, hogy a jelenlegi képviselő-testület egyetlen tagját sem indítják újra a 2014-es választásokon. Meggyes Tamás volt fideszes polgármester az MTI-nek korábban elmondta, nem érzi igazságosnak a Fidesz városi elnökének azt a döntését, hogy a tíztagú frakcióból a következő választásokon senkit nem indítanak.
“Ez kollektív büntetés. Azt mondani, hogy tíz emberből mind a tíz hibás, azt jelenti, hogy a Fidesz alkalmatlan” – fogalmazott a volt városvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik