Belföld

Hétfőn nyílik a szegedi Őszi Kulturális fesztivál

A felnőtt korba lépett, az egyetem Kulturális Irodája szervezte seregszemle a Dugonics téri Rektori Hivatal Átriumában hétfő este hatkor kiállítással nyílik meg.

Vadász Sándor és Vadász Anna kiállításával nyílik a 18. Őszi Kulturális Fesztivál Szegeden. Köszöntőt mond: Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora. A kiállítást megnyitja: Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetőjeKözreműködik: Pavlovits Dávid gitárművész.

Tíz éves koromban fogtam először fényképezőgépet a kezembe. Főként a természetfotózásérdekel, de mostanság szívesen fényképezek analóg technikával, főként a saját magam általépített nagyformátumú gépekkel, vagy épp egy egyszerű fadobozzal, camera obscurával.Főként a tájak érdekelnek. Szeretek egyszerű szemlélője, megfi gyelője lenni a Földön lévőcsodának, amit mi egyszerűen csak életnek nevezünk. A szépség megörökítőjének, hírmondóalkalmazottjának tartom magam.” -írja Vadász Sándor.

“1994-ben születtem Szegeden. Kiskoromtól sokat kirándultam szüleimmel, így hamar megfogotta seregnyi látnivaló, az élővilág szereplőinek élete pedig nyitott könyvként elevenedettmeg előttem. Nyolc évvel ezelőtt ragadtam fényképezőgépet a kezembe édesapámnak köszönhetően.Nagyon szeretek növényeket, tájakat fotózni, de kedvenceim a madarak. Fantasztikusérzés télen a hóban hasalni, vagy tavasszal a lessátorból fi gyelni az állatok mozgását és atermészet ébredését.” – vallja Vadász Anna.

A kiállítás megtekinthető október 12-ig, munkanapokon 08.00 – 20.00,szombaton 08.00 – 12.00 óráig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik