Belföld

Rogán: A belváros egy puzzle

belváros (belváros)
belváros (belváros)

Megújult kis utcákat adott át a polgármester az V. kerület déli részén.

Véget ért az V. kerület déli városrészének megújítása. A közel 320 millió forintos fejlesztésben olyan kis utcák – Só utca, Szarka utca, Fejér György utca, illetve a Bástya utca és a Veres Pálné utca egy-egy szakasza – újultak meg, amelyek a korábbi fejlesztésekből kimaradtak. A beruházásból 233 millió forintot az Európai Unió állt.

Fotó: belvaros-lipotvaros.hu

Rogán Antal (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere a pénteki átadó ünnepségen elmondta: úgy tekint a Belvárosra, mint egy puzzle-re, amelynek egy újabb darabkája került a helyére. Felidézte: a beruházások célja, hogy a gyalogosok minél többet visszakapjanak a területből és a városrész visszanyerje eredeti tereit. Az észak-déli tengely mentén három csomópont alakult ki: a déli Belváros, a Bazilika és a Parlament környéke. Fontos darabok a helyére kerültek már, s év végére elkészül a Kossuth tér környéki utcák és az északi utcák rendezése is – tette hozzá.

Rogán Antal kitért arra is, hogy év végére a Ferenciek tere alapvető külső, felszíni munkálatai is befejeződnek. A Belváros művészeti negyedének elnevezett területen szabadtéri kiállítás is nyílt, amelyen vakok és gyengénlátók alkotásaiból láthatók válogatások. Pénteken délután és kora este zenés programokkal várják az érdeklődőket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik