Belföld

Könyörgöm, oszlassák fel!

Tétényi Éva (tétényi éva, )
Tétényi Éva (tétényi éva, )

Oszlassák fel végre az esztergomi képviselőtestületet – ismételten ezt kéri az Országgyűléstől Tétényi Éva polgármester, miután a csütörtökre összehívott testületi ülés a fideszes képviselők többségének távollétében határozatképtelen volt.

Több fontos, a város mindennapi életét és pénzügyi helyzetét érintő kérdésben kellett volna határozni, de miután György Róbert, a Fidesz új helyi elnöke a héten bejelentette, hogy egyetlen jelenlegi Fideszes képviselőt nem akarnak indítani a jövő évi választáson, az érintettek nem mentek el a mai testületi ülésre. A csoport vezetője, Meggyes Tamás volt polgármester az MTI-nek nyilatkozva kifejtette, hogy nem érzi igazságosnak, ha senki nem indulhat közülük, mert többen igenis sokat dolgoztak a városért. György Róbert pedig azzal mentegette párttársait, hogy a jobbikos és a volt LMP-s képviselő sem jelent meg a városházán, tehát nem egyedül az ő hibájuk a határozatképtelenség.

Tétényi Éva mindenesetre sejthette, hogy ma sem lesz előrelépés a város gondjainak megoldásában, mert még a délutáni ülés előtt levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy jelöljön ki egy olyan személyt Esztergom sorsának megoldására, aki döntésképes és a helyi fideszesek is elfogadják

Ajánlott videó

Olvasói sztorik