Belföld

Győr lesz Magyarország központja

A hétvégén több programmal is összekapcsolódnak hazánk városai. Győr az egyik országos központja lesz a rendezvényeknek, élőben jelentkezik a győri sportnap, de az országos tűzgyújtásba is bekapcsolódik.

Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel indít hagyományőrző programsorozatot Szent Mihály napja alkalmából a közmédia, kormányzati támogatással, a Magyar Turizmus Zrt. részvételével a szeptember 28-29-i hétvégén. A helyszínekről a magyar televízió ad közvetítést, bemutatva hazánk értékeit, szokásait, rendezvényeit.

A kampány célja, hogy jobban megismerhessük egymást, jobban megismerhessük hazánkat, mindazon szépségeket, amit Magyarország magában hordoz.

Győr az egyik országos központja lesz a hétvégi rendezvényeknek, a televízió a Barátság Parkban zajló győri sport- és egészségnapról jelentkezik be több ízben, ahol olyan hírességek beszélnek majd a városról, a sportnaphoz kapcsolódva annak sportéletéről vagy épp a győri rendezésű 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról, mint az olimpiai bajnok tornász, Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, az olimpiai bajnok labdarúgó és nemzetközi játékvezető Palotai Károly, vagy éppen a győri kézilabdázás egyik legnagyobb alakja, Görbicz Anita.

A szombati helyszín tehát a Barátság Park lesz, ahol az Őszi Sport- és Egészségnap programjai zajlanak majd, de az önkormányzat azokat is szeretettel várja, akik a Mobilis látványos kísérletei, a Látogatóközpont színes gyerkőcfüzetei vagy épp a színvonalas bemutatók iránt érdeklődnek.

A programok nem érnek véget szombaton, a hétvége zárásaként vasárnap este varázslásra hívják a győrieket a Mobilis mellé, ahol különleges módon mi is részesei leszünk az országban ugyanazon időpontban, este 21.30-kor meggyújtott, közös tábortűznek.

A Mobilis Máglya-mágiája este kilenckor kezdődik tűzoltási bemutatóval, látványos kísérletekkel és tűzzsonglőrökkel, fél tízkor pedig látható lesz az óriás tűztornádó, az országos tűzgyújtással egy időben. Akik látványos módon szeretnének többet megtudni a városról, azok számára Győr fényei címmel ingyenes élmény-idegenvezetés indul a Városháza előtti térről 19.00 órakor magyar és német nyelven, mely során a Mobilishez érkeznek az érdeklődők este 21 órára.

Az esti városnézésre előzetes regisztráció szükséges a Baross úti Látogatóközpontban, a gyor@tourinform.hu e-mail címen vagy szombaton, a Barátság Parkban megtalálható Látogatóközpont standján.

A programsorozathoz kapcsolódva szeptember 28-án és 29-én a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum minden kiállítóhelye ingyenesen látogatható!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik