Belföld

Kipucolták Újvárost: elvitték a zugszemetet

A Tűz utca – Iszkápa köz környékén mintegy 100 köbméter zugszemét gyűlt össze ismét, amelyben többek között földdel kevert építési törmelék, elhasznált bútorok, szétszerelt elektronikai cikkek és lakossági vegyes hulladék volt.

A Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. illegálisan lerakott hulladékokat szállított el szerdán Győr – Újváros városrészéből. A szemétkupac elszállításához a szolgáltató kombi rakodógépet és nagy teljesítményű platós autót is bevont. A gépi munka elvégzését követően a terület további tisztítása kézi munkaerő bevonásával történt meg. Ugyanezen a helyszínen ezt megelőzően 2013. április 11-én és július 9-én volt zugszemét elszállítás. A korábbi időpontokban is hasonló nagyságrendű mennyiséget kellet elszállítania a szolgáltatónak.

Az illegálisan lerakott hulladékok elszállítása szinte egész évben aktuális feladat, bizonyos helyszínekre évente 2-3 alkalommal szükséges visszatérni.

2013. első félévében a GYŐR-SZOL Zrt. a város különböző területeiről összesen 285 köbméter zugszemetet szállított el 108.310 kilogramm súlyban.

Jelentős azon kommunális hulladék mennyisége is, amely a szelektív hulladékgyűjtő szigetek edényei mellett jelenik meg. Emiatt sajnálatos módon a győri szelektív hulladékgyűjtő szigetek takarítását rendszeresen kénytelen a GYŐR-SZOL Zrt. elvégezni.

Az illegális hulladék egy része olyan lom jellegű hulladék, amely a megfelelő jogosultság igazolása után – Győr kártya, vagy a közszolgáltatásról szóló befizetett hulladékszállítási számla felmutatásával – a hulladékudvarokban ingyenesen, a szelektív gyűjtés szempontjai alapján elhelyezhető. A hulladékudvarok pontos helyszínei és nyitva tartásuk megtekinthető a szolgáltató weboldalán.

(Nyitó képünk illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik