Belföld

Emberrabló szervkereskedőkkel riogatták Győrt

Országszerte elterjedt az a legenda, hogy egyes bevásárlóközpontok próbafülkéiből embereket raboltak el a szervkereskedők. A hír természetesen csak kacsa volt, de több magyar városban pánikot okozott a szárnyra kélt a horrorisztikus történet.

Egy vállalkozó szellemű illető utánajárt a legendának, a témába vágó kulcsaszavak segítségével térképen bejelölte, hogy mely magyar városokban riogatták a népet az állítólagos szervkereskedőkkel. Kiderült: Győr és Sopron is felkerült a listára, talán olvasóink emlékeznek még a rémtörténetre.

Ruhapróbáról műtétre?

Ez valahogy így hangzott: „Egy fiatal hölgy egy ruhaüzletben bement a próbafülkébe, ez idő alatt férje a bolt előtt várakozott. A férfinak feltűnt, hogy párja régóta bent van, ezért keresésére indult az üzletben, ám nem találták sehol. Később egy csapóajtóra bukkantak a próbafülke padlóján, ami egy pincehelységbe vezetett. Itt találtak rá lekötözve, műtétre előkészítve a nőre.”

Több verzió született, de a végkifejlet mindenütt ugyanaz, akár egy középkategóriás horrorfilmben. Az elrabolt hölgyek elkábítva, meztelenül feküdtek egy műtőasztalon.

Ezekben a magyar városokban terjedt el a szervkereskedők sztorija. (Térkép: Urbanlegends.hu)

A történet meglehetősen bizarr és valószínűtlen, mégis sokaknak szöget ütött a fejébe a kérdés: mi van, ha mindezt tényleg megtörtént?

A történet futótűzként terjedt, a médiát és a rendőrséget is azzal vádolták, hogy nem kap kellő figyelmet ez a szörnyű eset. Később persze kiderült, hogy a gyermeteg történetek több magyarországi városban napvilágot láttak. A megkérdezett megyei rendőrkapitányságok pedig határozottan cáfolták, hogy ilyen bűncselekmény történt volna.

Bejárta az országot a rémhír

Az Urbanlegends.hu portál írása szerint 2008 és 2013 között az alábbi városokban kelett riadalmat a koholt történet: Miskolc, Budapest, Szekszárd, Kaposvár, Szolnok, Székesfehérvár, Balassagyarmat, Kecskemét, Békéscsaba, Győr, Gyula, Sopron, Vác, Baja, Debrecen, Dombóvár, Dorog, Dunakeszi, Eger, Gyöngyös, Bonyhád, Várpalota, Pécs, Tatabánya, Salgótarján, Zalaegerszeg, Makó, Orosháza, Szeged, Szeghalom, Törökszentmiklós, Nyíregyháza, Szigetvár.

A Facebookos társadalom természetesen ráharapott a témára, az elmúlt években, sőt a közeli múltban is láthattunk megosztásokat, melyek a fent említett rémmesét vagy ehhez hasonló sztorikat.

A teljes cikk itt olvasható!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik