Belföld

Szegeden jut egy főre a legtöbb napenergia

napelem (napelem, )
napelem (napelem, )

A magyar nagyvárosok között Szegedi épületek haszálják fel a legnagyobb arányban a napenergiát, ezt aranyéremmel jutalmazták.

Idén harmadik alkalommal vehették át a napenergia felhasználásában élenjáró magyar települések a legjobbaknak járó díjakat. A Napkorona Bajnokságban évről évre egyre több önkormányzat méri össze az erejét: hol használnak a legnagyobb arányban napkollektorokat vagy napelemeket.

A Bajnokság a nemzetközi Megújuló Erőforrások Bajnoki Ligája (RES Champions League) elnevezésű kezdeményezés magyar változata, amelyben idén közel 200 település versengett a lélekszámtól függően három kategóriában. Az az önkormányzat lehet a bajnok, amelynek a területén a lakosságszámhoz viszonyított legmagasabb arányban használják a napenergiát, napkollektorok vagy napelemek segítségével.

Szeged az idén javított tavalyi ezüstérmes helyezésén, és elhozta az aranyérmet  a nyagvárosok között, az 50 ezer fő feletti települések kategóriájában. A Szeged a sikert a II. kórház, a színház, a Tas utcai bölcsőde, és az Agóra környezetkímélő energiaforrásával érdemelte ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik