Belföld

Egyedül indultak, győztek

nepszavazas(1)(960x640).jpg (népszavazás, )
nepszavazas(1)(960x640).jpg (népszavazás, )

Böröcz László lett Mikosszéplak polgármestere, Dezső Tiborné Nemespátróé.

A Vas megyei településen Böröcz László független jelöltet választották meg polgármesternek vasárnap időközi polgármester-választáson – közölte a település jegyzője.

Bíró Tibor tudatta: a 290 választásra jogosult közül 93 vett részt a voksoláson, közülük 89 adta le szavazatát az egyetlen jelöltre, aki június óta alpolgármesterként irányította az ötfős képviselő-testület munkáját. Négy voks érvénytelen volt.

A községben azért kellett időközi választást tartani, mert az előző polgármester, a szintén függetlenként tevékenykedő Horváth István lemondott posztjáról.

A függetlenként indult egyetlen jelölt, Dezső Tiborné lett a polgármester a Zala megyei Nemespátrón, ahol négytagú képviselő-testületet is választottak vasárnap a település lakói.

Bicsák Eszter, a község jegyzője azt mondta: a 251 szavazásra jogosult polgár közül 120-an adták le voksaikat, vagyis közel 48 százalékos volt a részvételi arány. A polgármester-jelöltre 84 érvényes szavazatot számoltak össze.

A nyolc képviselőjelölt közül ketten – Szmodics Zoltán és Szmodics László – korábban már voltak képviselők, Szörcsök József és Győrfy Tibor pedig új tagként került a testületbe. Valamennyien függetlenként indultak.

A nemespátrói képviselő-testület tagjai júniusban a polgármester és a képviselők közötti kibékíthetetlen ellentétek miatt döntöttek az önfeloszlatás mellett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik