Belföld

Érkezik a vénasszonyok nyara

felhos-napos(960x640)(1).jpg (felhős idő, időjárás, napsütés, )
felhos-napos(960x640)(1).jpg (felhős idő, időjárás, napsütés, )

Még bizonytalan, de keddtől péntekig 24 fokra is emelkedhet a nappali hőmérséklet, sok napsütéssel.

Szombaton a felhőátvonulások mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenütt számíthatunk, majd éjszakára általában csökken a felhőzet, csak a Duna-Tisza közén és a Tisza mentén lehetnek felhősebb tájak. Szórványosan fordulhat elő záporeső, a Tiszántúlon egy-egy zivatar kialakulása sem kizárt. Az északnyugati szelet többfelé erős széllökések kísérik, majd éjszakára mérséklődik a légmozgás. Délután 16, 21, késő este 8, 14 fok valószínű.

Vasárnap csaknem mindenhol több órára kisüt a Nap, csapadékra nem kell számítani. Délután fátyolfelhők érkeznek. Helyenként még élénk lehet az északnyugati, északi szél. 20 fok köré melegszik a levegő, hajnalban a szélvédett völgyekben párássá válhat a levegő.

Hétfőn egy hidegfront súrolhatja hazánkat, ismét megerősödhet az északnyugati szél, északkeleten pedig kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délutánra kevéssel 20 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet.

Keddtől – jelentős bizonytalanság mellett – szárazabb, melegebb levegő érkezhet térségünkbe, így a jövő hét közepén a napos időben a legtöbb helyen 20 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet. Főként kedden még szeles időben lehet részünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik