Belföld

Vak komondor-díjjal kampányol az Együtt-PM

Kilenc kormánypárti és egy jobbikos képviselő került fel az Együtt-PM listájára, amelyből a "legbunkóbb és legtahóbb" képviselő a Vak komondor-díjat kapja majd.

Az első díjra tíz jelöltjük van, nyolc fideszes, egy KDNP-s és egy jobbikos politikusra lehet szavazni a párt Facebook-oldalán. Ők az ellenzéki párt szerint olyan férfi képviselők, akik azt hiszik, hogy bármit megengedhetnek maguknak a nőkkel szemben, és korábban vagy fizikálisan, vagy verbálisan bántalmaztak is nőket – jelentette be Tordai Bence, a PM elnökségi tagja.

A díj címe Balogh József ma már független, korábban fideszes képviselőhöz kötődik. A politikus mentelmi jogát hétfőn függesztették fel súlyos testi sértés gyanúja miatt. Az indítvány szerint a politikus április 28-án hajnalban ittasan ütlegelni kezdte élettársát, aki nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A képviselő az esetről annak idején az FN24-nek elmondta, nem emlékszik arra, hogy megverte volna élettársát. Mint fogalmazott, lagziból jöttek haza, be volt rúgva, szerinte az is előfordulhatott, hogy élettársa átesett kutyájukon, egy vak komondoron, úgy szerezte sérülését. A politikus május 2-án bejelentette, hogy azonnali hatállyal kilép a Fidesz-frakcióból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik