Belföld

Nem dózerolják le a Hullámvasutat

vidámpark (vidámpark, )
vidámpark (vidámpark, )

A Vidám Park két héten belül bezár, és területét az Állatkerthez csatolják, de létrejön a Magyar Mesepark a régi játékokkal, így megmarad a Hullámvasút, a Mesecsónak, a Barlangvasút, a régi körhinta.

Októbertől modern és régi játékokkal indul a Magyar Mesepark. Az Állatkert részeként induló részleg a Vurstli hagyományainak felelevenítésével és az Elvarázsolt kastély utódjával, a mesevárral igyekszik bevonzani a családokat.

A kéthektáros területre tervezett Pannon Parkban két fő attrakció lesz: a terület egyik felén a Pannon Ősvilág kap helyet, benne a Pannon Ősvadon-csarnok, Európa legnagyobb biodómja (legalább 2 hektáron). Ez egy fedett, nagy belmagasságú (átlagosan 20, legmagasabb ponton mintegy 40 m) szubtrópusi csarnok állatokkal, növényekkel, vízi szafárival, kalandpályával, játékokkal. Ezzel kötik majd össze Pannon-tenger Akváriumot, valamint a hozzájuk csatlakozó kb. 1,5 hektárnyi külső állatkifutókat és más állattartó helyeket.

Az igazgató ígérete szerint a Vidám Park több műemléki oltalom alatt álló játékát megtartják. Itt elsősorban az 1906-ban épült körhintáról, az 1912-ben kialakított Barlangvasútról, illetve az 1922-ben létrehozott Hullámvasútról van szó. Ezeket a Vidám Park 1950-es megnyitásakor örökölte meg: a hullámvasutat az egykori Angolparktól, a másik két játékot a vurstli mutatványos vállalkozóitól államosították. Most az Állatkert veszi át őket. A Fővárosi Állat- és Növénykertnek egyébként is szándékában áll a régi Városliget hangulatát, a „lizsé” életérzést feleleveníteni, és az ehhez kapcsolódó, értéket képviselő játékokat megőrizni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik